Kuntopotkunyrkkeily

Seuramme järjestämä kuntopotkunyrkkeily on varsinaisen potkunyrkkeilyn kuntoliikuntamuoto.  Harjoitukset ovat pitkälti normaalin potkunyrkkeilyn tyyppisiä, mutta ilman vastaavaa kontaktia. Harjoituksissamme treenataan erilaisia paritekniikoita, säkkitreeniä sekä käytämme hyväksi kattavasti salimme muita harjoitusvälineitä esim. potkutyynyjä ja pistehanskoja.

Harjoitukset

Harjoituksissa keskitymme käsitekniikoiden, väistöjen, eri potkujen sekä lyönti- ja potkuyhdistelmien opettelemiseen. Meidän treeneissä kukin saa "vedettyä itsensä piippuun" niin halutessaan, eli haastetta löytyy oli taustasi mikä tahansa. Harjoituksissa kehitetään niin lihaskoordinaatiota, hapenottokykyä kuin lihaskuntoakin.

Monipuolisella välineharjoittelulla ja sopivasti vaihtuvalla rytmillä harjoituksista tehdään mielekkäitä ja tehokkaita.

Varusteet

Harrasteryhmän potkunyrkkeilyn aloittamiseen ei tarvita isoja varusteinvestointeja. Hyvät hanskat, käsisiteet ja ohutpohjaiset tossut ovat tarvittavat välineet. Alkuun pärjää ilmankin. Nuo varusteet voit tarvittaessa hankkia myös seuraltamme.

Aloittaminen

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Kuntopotkunyrkkeily harjoitukset toimivat non-stop-periaatteella, joten harjoittelemisen voit aloittaa milloin tahansa! Tsekkaa vain seuraavan treenin ajankohta ja ilmesty paikalle. Kunkin harjoituksen sisältö on ennakkoon suunniteltu ja aiheet toistuvat useasti kauden aikana. Ei vyöarvovaatimuksia eikä alkeiskurssin suorittamisvaatimusta.

Salillamme toimivilla seuroilla on runsas valikoima erilaisia yhteishankintanakin ostettuja harjoitteluvälineitä, kuten kuntopalloja, lihaskuntoa kehittäviä harrastusvalineitä ja tietenkin kattava kokoelma voimakuulia, joita käytämme harjoittelun tukena.