Turun Kontaktikarateseura ry, eli TKKS, on vuonna 1987 rekisteröity maineikas potkunyrkkeilyseura. Seuran toiminta käsittää kilpa- ja kuntopotkunyrkkeilyn.

TKKS:n potkunyrkkeilijät ovat napsineet lukuisia arvokisamitaleita, ja moni heistä on edelleen aktiivisesti mukana seuran toiminnassa. Kuntopotkunyrkkeily on matalan kynnyksen harrastus, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet parantaa fyysistä suorituskykyä ja liikkuvuutta, sekä oppia lajitekniikka. Aloittaminen ei vaadi aiempaa kokemusta kamppailulajeista

Harjoituksissa opetamme kaikkia nykyisiä Suomen Potkunyrkkeilyliiton ottelumuotoja, LC = Light contact, FC= Full Contact, KB =  Low kick ja K1-ottelumuotoa.

Kuntopotkunyrkkeily on seuramme toinen harjoittelumuoto. Kuntopotkunyrkkeilyssä kukin etenee omien edellytystensä mukaan. Toki valmentajamme "hiillostavat" kutakin harrastajaa parempiin suorituksiin, mutta aina edetään harrastajan valmiuksien mukaan.

Historia

Potkunyrkkeily eli kickboxing on varsin nuori laji, ja kuten Turun Kontaktikarateseuran nimestä voi päätellä, lajia kutsuttiin aluksi nimellä kontaktikarate. Nimi juontuu englanninkielisestä full contact karatesta. Itse asiassa tämä vanha nimi kuvaa paremmin lajin syntyä.

Potkunyrkkeily on alunperin kotoisin 1970-luvulta Yhdysvalloista. Siellä saatiin ajan oloon nähden vallankumouksellinen idea järjestää kilpailu maan ykköskaratekoiden ja erään nyrkkeilyseuran parhaimmiston välille. Ottelut käytiin nyrkkeilykehässä, mutta kummankin lajin edustajat saivat käyttää omien lajiensa tekniikoita. Tulos oli kirjaimellisesti tyrmäävä: Nyrkkeilijät voittivat kaikki ottelut – ja vielä tyrmäyksellä. Tästä saatiin idea kehittää kokonaan uusi laji, jossa yhdistyvät nyrkkeilyn käsitekniikat ja karaten jalkatekniikat. Lajia kutsuttiin aluksi full contact karateksi, mutta nimeksi vakiintui suhteellisen nopeasti kickboxing eli kotoisesti potkunyrkkeily.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Suomeen potkunyrkkeilyn toi 1980-luvun alussa Auvo Niiniketo. Ensimmäinen peruskurssi pyörähti käyntiin pääkaupungissa vuonna 1983. Laji levisi nopeasti Turkuun, Tampereelle ja Mänttään, ja Turussa lajia on harrastettu vuodesta 1984. Lajin puuhamiehiä Turussa olivat Petteri ja Vesa-Matti Maunu sekä Jan Örn. Turun Kontaktikarateseura -seura rekisteröitiin vuonna 1987. Suomen Potkunyrkkeilyliitto perustettiin v. 1994.

Seuramme toimintaa on jatkettu eri tiloissa aina Shaolinin karatesalilta, Tehtaankadun salin kautta siirtyen Alfan alueelle. Alfan alueella seurallamme on ollut kaksi eri salia ja nykyään harjoittelemme Alfan nyrkkeilysalilla.

Kunniajäsenet

Seuramme kunniajäsenet Pasi Vyyryläinen ja Conny Lindroos.