Ryhmät
Seurassamme opetetaan monimuotoisesti potkunyrkkeilyä. Kuntopotkunyrkkeilyssä harjoitellaan pääasiassa välineiden avulla ja varsinaisessa potkunyrkkeilyssä keskitytään otteluteknisiin harjoitteisiin.
Suurin osa potkunyrkkeilyn harrastajista nauttii lajista käymällä treeneissä kuntoa ja taitoja kohottamassa. Kilpaileminen on seurassamme mahdollista ja seuramme tukee kilpailutoimintaa aktiivisesti. Asiasta enemmän kilpailutoimintasivulla.
Lajia TKKS:ssä on kehitetty vastamaan paremmin, sekä kuntoilijoiden että kilpailijoiden tarpeita. TKKS tarjoaakin treenimahdollisuuden eri tasoisille ja ikäisille harrastajille. Monipuoliset harjoitukset pitävät mielen virkeänä ja kilot kurissa. Nopeus, kestävyys, voima ja koordinaatio joutuvat koetukselle, eikä lihasten ja nivelten liikkuvuuttakaan jätetä harjoittamatta.
Treeneihin voi alkuun tulla vain verskoissa ja t-paidassa, mutta jatkossa on syytä panostaa varusteisiin, jotta harjoittelu olisi turvallista ja mielekästä, sekä itselle että muille. Perussetti on nyrkkeilyhanskat ja käsisiteet. Potkunyrkkeilyryhmässä tarvitset myös hammassuojat, kypärän, jalkasuojat, alasuojat miehillä ja säärisuojat. Kaikki varusteet voi hankkia myös seuramme kautta.
Laji sopii myös hyvin itsepuolustuksen harjoitteluun, sillä väistöjen, torjuntojen, suojauksen ja liikkumisen harjoittelu on olennainen osa potkunyrkkeilyä.
Potkunyrkkeilyottelut eri säännöillä
Potkunyrkkeilyotteluita otellaan useilla erilaisilla säännöillä, ja sääntövariaatiot saattavat vaikuttaa sekaviltakin: eri sääntöjä ovat muiden muassa full contact, low kick, noviisi säännöin käydyt ottelut ja televisiostakin tuttu K-1. Aloittelevat ottelijat starttaavat noviisi säännöin-matseilla.
Potkunyrkkeilyn amatööriottelut käydään joko 3 x 2 minuutin tai 5 x 2 minuutin erissä. Ammattilaisottelu saattaa kestää jopa 12 erää. Potkunyrkkeilyn K-1 ottelut käydään 3 x 3 minuutin tai 5 x 3 minuutin erissä.
Ns. Kansalisissa seurojen järjestämissä turnauksissa lähdetään siitä, että ottelijoiden ikä / taidot / kokemus vastaavat toisiaan. Kaikilla kilpailijoilla pitää olla lisenssivakuutus ja Suomen Potkunyrkkeilyliiton myöntämä passi.
Kehätuomarin tärkein tehtävä kaikissa ottelumuodoissa on valvoa ottelijoiden turvallisuutta sääntöjen noudattamisen ohella. Epätasaiset ottelut keskeytetään jo hyvissä ajoin.